Українські пенсіонери можуть отримувати надбавки за різних умов, наприклад, за особливі заслуги або за віком. Також люди похилого віку можуть оформити бонус до пенсії, якщо на їх утриманні перебуває неповнолітня дитина. Про це йдеться у матеріалах ПФУ.

Пенсіонери, які не працюють та утримують неповнолітніх дітей, можуть розраховувати на додаткові кошти від держави. Надбавка надається на тимчасовій основі – поки дитині не виповниться 18 років.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Пенсійний фонд залишає за собою право припинити нарахування додаткової виплати, якщо пенсіонер до 18-річчя дитини знайшов роботу або зайнявся підприємництвом як ФОП.

Для отримання надбавки пенсіонер повинен звернутися до сервісного центру Пенсійного фонду за місцем отримання пенсії з відповідною заявою та документами.

Популярні новини зараз
"Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року Судний день розраховано: коли і чому людство може зникнути Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії
Показати ще

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Які документи потрібні та скільки виплатять

Надбавка для цієї категорії пенсіонерів нараховується щомісячно, а її розмір складає 150 гривень.

Для її оформлення знадобляться документи:

  • паспорт;
  • ідентифікаційний код;
  • трудова книжка пенсіонера;
  • свідоцтво про народження дитини;
  • довідки уповноважених органів за місцем проживання про утримання чи спільне проживання з пенсіонером.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що потрібно українським пенсіонерам, щоб отримати "теплу" субсидію: норми та вимоги.

Також наш портал інформував, задоволення за ваші гроші: українським пенсіонерам показали, як внески впливають на виплати.

Крім того, ми писали, робити обов'язково тільки в одному випадку: у ПФУ підказали старим важливий нюанс.