Майбутній різдвяно-новорічний період в Україні знову проходить у тіні війни, проте це не утримує більшість українців від святкових покупок.

На відміну від минулого року, хоча їх кількість трохи скоротилася, показове опитування Deloitte виявило, що більшість громадян планують звернути частину своїх святкових бюджетів на благодійність.

Різдвяна ялинка / фото
Різдвяна ялинка / фото

Згідно з результатами опитування, 68% українців (торік цей показник становив 61%) планують підтримати благодійність під час свят. З них 86% направлять допомогу українським захисникам на передовий, а 66% віддадуть перевагу купівлі у продавців, які підтримують ЗСУ та постраждалих від війни цивільних.

Бойкот продавців, які залишили ринок Росії, також триває. 63% покупців принципово не купують товари у тих, хто продовжує працювати на ринку Росії, а ще 22% не впевнені, чи продавець/виробник товару на українському ринку.

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо
Показати ще

Українці, фото: Знай.ua
Українці, фото: Знай.ua

Експерти також зазначили, що українці стали організованішими у своїх планах на святкові покупки. Якщо раніше багато покупців відчували розгубленість при підході до шопінгу, то зараз вони будують свої покупки заздалегідь: вибирають товари для онлайн-замовлення, планують бюджет та визначають момент покупок в офлайн-магазинах.

Проведене дослідження здійснювалося онлайн серед більш ніж 1000 респондентів, які репрезентують різні регіони України та перебувають за кордоном, за винятком тимчасово окупованих територій та АР Крим.

Крім того, ми писали,медіум попередила, які області обстрілюватимуть росіяни у грудні

Наш портал новин Знай.ua повідомляв, військовий експерт розповів, що зараз відбувається на різних напрямках на фронті: «Ворог намагається відновити наступальні дії»

Так само стало відомо про те, що ви зіпсуєте собі життя, якщо зробите це на Новий рік: як заборонено загадувати бажання