Лимони, виноград та банани стають екзотикою, але не через їхній дефіцит, а активне зростання цін. Українцям просто стало складніше дозволяти собі популярні фрукти. Як змінилися цінники, показують дані моніторингу на порталі "Мінфін".

Українські супермаркети засмутили покупців ще одним підвищенням цін. Цього разу українцям стане складніше дозволити собі улюблені фрукти, зокрема лимони, банани та виноград.

Фрукти. Фото: скрін youtube
Фрукти. Фото: скрін youtube

Лимони

Середня вартість лимонів у супермаркетах зросла з 47,18 до 52,28 гривні за кілограм. У деяких мережах популярний цитрус можна знайти і по 45,99 гривні за кілограм, а в інших цінники сягають майже 60 гривень за кілограм.

Ціни на лимони. Фото: скрін Мінфін
Ціни на лимони. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці
Показати ще

Банани

Кілограм бананів українцям коштуватиме 59,17 гривні. Якщо порівнювати з листопадом, то вартість фрукта злетіла на понад 6 гривень. У супермаркетах цінники на банани варіюються від 56,99 до 59,90 гривень за кілограм.

Ціни на банани. Фото: скрін Мінфін
Ціни на банани. Фото: скрін Мінфін

Виноград

Середній цінник на виноград зробив відчутний ривок у грудні – з 132,35 до 161,73 гривні за кілограм. У супермаркетах знайти продукт можна з різними цінниками – від 129,90 до 189,00 гривні за кіло в залежності від торгової мережі.

Ціни на виноград. Фото: скрін Мінфін
Ціни на виноград. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, про салати зі свіжих овочів можна забути: українцям показали цінники на помідори, огірки та перець.

Також наш портал інформував, у холодильнику побільшає порожніх полиць: українцям анонсували нове підвищення цін на молочку.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, до 100 гривень за кілограм: українців попередили про подорожчання цитрусових до Нового року.