Як з'ясувалося, коли батьки стикаються із ситуацією, де студент навчається у навчальному закладі на стаціонарі, але не отримує стипендії, це може вплинути на сімейний бюджет.

Якщо ваша дитина навчається за денною або дуальною формою навчання у школі, коледжі чи університеті, то при розрахунку субсидії доходи сім'ї враховуються особливим чином.

"Син навчається у вузі на стаціонарі, проте стипендію не отримує. Як будуть враховані його доходи при призначенні субсидії нашій сім'ї? - запитала жінка у порталу НаПенсії.

Призначення субсидії. Фото: скрін youtube
Призначення субсидії. Фото: скрін youtube

Для тих, хто збирається або вже отримує субсидію на комунальні послуги, важливо знати, що дохід студента, який займається на стаціонарній формі навчання, враховується як 0,5 мінімальної заробітної плати за період, за який здійснюється розрахунок.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Інакше кажучи, якщо субсидія починається з початком опалювального сезону 2023-2024 років, доходи членів сім'ї за попередні квартали 2023 року включають 3350 гривень (половина мінімальної заробітної плати, помножена на 6700* гривень) за студента та інші доходи, отримані сім'єю.

Це може призвести до зниження розміру субсидії і варто пам'ятати про це під час планування бюджету на комунальні послуги.

Студенти
Студенти

Варто зазначити, що зазначена сума (6700 гривень) розрахована на основі поточних даних щодо мінімальної заробітної плати в Україні.

Такі тонкощі, які можуть вплинути на ваш щомісячний баланс.

Крім того, ми писали, стосується всіх працюючих пенсіонерів: ПФУ дали важливу інструкцію

Як повідомляв наш інформаційний портал, українців забезпечать медикаментами, їжею та іншими важливими речами: як отримати безкоштовні набори

Знай.ua поділився інформацією про те, щоці люди без роботи точно не залишаться – які професії матимуть шанс на успіх