Безпека в будинку — це не просто правила, а й турбота про себе та близьких. Важливо пам'ятати про безпеку при використанні газових приладів, особливо коли йдеться про газові котли або колонки з димоходами.

Вінницька філія "Газмережі" застеріг українців, що в приміщеннях, де працює газовий котел або колонка з відведенням продуктів згоряння в димар, категорично заборонено використання електровитяжки.

Фото: "Газсети"
Фото: "Газсети"

Електровитяжка в приміщеннях з такими пристроями — це порушення правил безпеки. Процес горіння в газових приладах вимагає певної кількості повітря для правильної роботи, а електровитяжка може перешкодити природній потягу димоходів, утримуючи шкідливі продукти горіння в приміщенні.

Щоб гарантувати безпеку, слід пам'ятати кілька простих правил. Завжди забезпечуйте свіже повітря, відкриваючи вікна для циркуляції повітря. Підтримуйте справність вентиляційних систем та димових каналів, щоб виводити шкідливі гази з приміщення.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Витяжка / фото: відкриті джерела
Витяжка / фото: відкриті джерела

Технічний стан газових приладів та мереж— це ключовий аспект безпеки. Довірте встановлення, ремонт та заміну фахівцям. Не використовуйте газові прилади для обігріву приміщень та не залишайте газові плити без нагляду.

Пам'ятайте, що запах газу — це серйозний сигнал небезпеки.

Негайно викликайте екстрену допомогу, набравши "104". Встановіть сигналізатор загазованості, щоб запобігти можливим загрозам для вашого здоров'я та життя.

Будьте пильними, дотримуйтесь правил безпеки та навчайте їх своїх близьких. Адже турбота про безпеку в домі це турбота про кожного з нас.