Після початку повномасштабного вторгнення, багато громадян залишились без роботи: потрапили під скорочення, або ж місце роботи розбомбили, чи окупували.

Тому постає потреба ставати у центрі зайнятості, щоб отримувати хоч якісь кошти. Про те на який термін можна отримувати виплати, розповіли фахівці "Безоплатної правничої допомоги".

Безробіття. Фото: скрін youtube
Безробіття. Фото: скрін youtube

Статус безробітного має особа працездатного віку, яка зареєстрована в територіальному органі центральному органі виконавчої влади.

Статус безробітного може набути:

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще
  • Особа працездатного віку до пенсії, яка через нестачу роботи не може влаштуватися та не має заробітку

  • Особа, яка має інвалідність та не досягла конкретного пенсійного віку і отримує соціальну допомогу та виплати;

  • Громадянин, який не досяг 16-річного віку, якого звільнили у зв’язку зі змінами в організації виробництва і праці.

  • Мати, або батько, які здійснюють виховання дитини з інвалідністю самостійно, без допомоги іншого з подружжя.

Безробіття, кадр з відео
Безробіття, кадр з відео

Право на отримання допомоги по безробіттю залежить від наявності страхового стажу осіб. Тривалість виплат по безробіттю визначається наявністю страхового стажу. До 3 років – 180 календарних днів, від 3 до 6 років – 210 календарних днів; від 6 до 12 років – 240 календарних днів, від 12 до 18 років – 270 календарних днів, від 18 до 24 років – 300 календарних днів, від 25 до 30 років – 330 календарних днів, понад 30 років – 360 календарних днів.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, свобода для всіх? У Нацбанку скасували обмеження на валюту, що це означає і комусь допоможе

Раніше портал Знай інформував, українцям готують нові штрафи: за що покарають на 17 тисяч гривень

Також, наш портал повідомляв, роботодавцям нагадали, як виконати важливу умову