60 років - вік, у якому українки та українці мають право вийти на заслужений відпочинок. Втім, деяким громадянам доведеться довше походити на роботу. Про це повідомляє "24 Канал".

Залишилося менше ніж місяць до 2024 року, в якому набудуть чинності нові вимоги для виходу на пенсію. Так, українці, яким стукне 60 років, зможуть попрощатися з роботою та піти відпочивати лише за умови, що набрали щонайменше 31 рік страхового стажу. У 2023 році ця цифра нижча – 30 років.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Вимоги до страхового стажу продовжуватимуть зростати і в наступні роки, аж до 2028 року. Тоді право на пенсію у 60 років надаватиметься лише за наявності 35 років стажу.

Отже, вже за кілька років багато українців не зможуть отримати право на пенсію у 60 років через брак стажу. Їм доведеться ходити на роботу до 63 чи 65 років. У старшому віці вимоги до майбутніх пенсіонерів стають нижчими.

Популярні новини зараз
"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу
Показати ще

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Водночас українці, які трохи недобрали стаж, мають можливість докупити його. Для цього необхідно укласти Договір про добровільну сплату єдиного внеску з органом податкової служби за місцем проживання.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, страховий стаж, набутий не на роботі зарахують: у ПФУ попередили – є конкретні умови.

Також наш портал інформував, у пенсіонерів є всього три місяці, щоб не втратити виплати: якщо проґавити, вже не повернуть.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, дохід сім'ї для призначення субсидії: у Пенсійному фонді пояснили як вплине отримання допомоги на виплату