Погіршення погодних умов, зниження температури та зростання споживання можуть призвести до дефіциту в енергосистемі країни. У компанії YASNO звернулися до споживачів з важливим оголошенням.

Поки що в Україні не порушується питання запровадження погодинних відключень, але надалі така ймовірність не виключається. Споживачів закликають ощадливо користуватися потужними електроприладами, особливо у години пікового навантаження.

Відключення світла. Фото: скрін youtube
Відключення світла. Фото: скрін youtube

Так, YASNO просять з 08:00 до 11:00, а також з 17:00 до 23:00 не включати одночасно електрочайник, електроплиту, праску, фен та інші потужні прилади.

"І не залишайте прилади в режимі "сну", адже вони все одно споживають електроенергію. Їх краще просто вимкнути", - додали в компанії.

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Електроприлади. Фото: скрін youtube
Електроприлади. Фото: скрін youtube

Також споживачі можуть дуже допомогти енергосистемі, якщо обмежать використання обігрівачів. Звісно, ​​якщо температура у приміщенні досить комфортна.

Допомогти уникнути дефіциту можуть й інші дрібниці:

  • вимикати світло, якщо в ньому не потрібно;
  • перенести прання на нічний час;
  • включатиме бойлер після 23:00 - на ранок буде гаряча вода, а з двозонним лічильником ще й економія на платіжках.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям виставляють платіжки за світло з двома сумами: у YASNO пояснили.

Також наш портал інформував, чому бувають короткочасні відключення світла і чи це впливає на роботу приладів: українцям розкрили правду.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, передають дані колекторам, щоб вибити борги з пенсіонерів: українка розповіла всю правду про компанію "Yasno".