Вже з першого лютого 2024 року кількість внутрішньо переміщених осіб, які будуть отримувати грошову допомогу стане меншою.

Про це розповів Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубинець, на своїй сторінці у Фейсбук.

Внутрішні переселенці. Фото: скрін youtube
Внутрішні переселенці. Фото: скрін youtube

Омбудсмен розповів, що зі змінами законодавства,1 лютого, грошову допомогу від держави будуть отримувати лише 170 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Наразі виплати отримують 2,6 мільйона громадян з 4,6 мільйона зареєстрованих. Він зазначив, що такі зміни є неприємлимими, тому це питання ще буде виносено на обговорення засідання комітета ВРУ.

Переселенці. Фото: скрін youtube
Переселенці. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи
Показати ще

Українці, що проживають за кордоном не мають отримувати фінансову допомогу від держави, зазначив омбудсмен. Припинять виплати й тим ВПО, на рахунку яких більше 100 тисяч гривень. На думку Лубінця таку суму можуть мати, наприклад, рідні захисників, які перебувають у полоні, чи зникли безвісти. Тому буде несправедливо позбавляти таких українців допомоги від держави. Під час слухань комітету також порушувалось питання забезпечення громадян реабілітаційними послугами, адже потреба у них значно зросла, у зв'язку з обставинами. З урахуванням цих питань відомство надало рекомендації Міністерству соціальної політики та ВОЗ, і ці рекомендації мають бути враховані у майбутньому.

Нагадаємо, портал Знай інформував, продовження виплат та працевлаштування: українцям повідомили про ряд важливих змін

Раніше на порталі Знай повідомлялося, "Українська команда" закликає Кабмін скасувати постанову щодо введення гумдопомоги

Також, наш портал інформував, діти переселенців можуть одержати допомогу на зиму: батьки вже можуть реєструвати заявку