На субсидії можуть розраховувати українці з сукупним доходом господарства, який не перевищує встановлений на законодавчому рівні розмір. Але на визначення суми доходу впливає багато факторів.

До спеціалістів пенсійного фонду України звернулася жінка з проханням пояснити чи зможе вона розраховувати на виплату, в конкретному випадку.

"Чи можуть призначити субсидію нашому домогосподарству, якщо я працюю на півставки?" цікавиться жінка

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Чи буде призначена субсидія для такого домогосподарства, розповіли в ПФУ. За словами спеціалістів, призначити виплату можуть лише за певних умов. Перша умова стосується страхового стажу українки.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Якщо вона працює на півставки, то для призначення субсидії, необхідно щоб роботодавець сплачував за неї хоча б мінімальний страховий внесок. Сплата повинна відбуватися сумарно протягом трьох місяців, у періоді за який враховується сукупний дохід для призначення житлової субсидії.

Субсидія, скріншот: YouTube
Субсидія, скріншот: YouTube

Також в Пенсійному фонді нагадали, що якщо українка звернеться за субсидією в грудні 2023 року або січні 2024, то сукупний дохід рахуватиметься за період першого та другого кварталів 2023 року.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, все оплатили, а спеціалісти не поспішають: українці скаржаться на бездіяльність "Київводоканалу" - навіть кран зламали

Раніше портал Знай інформував, відключили світло, а ви у ліфті – що робити: українцям дали 5 важливих правил

Також наш портал повідомляв, стосується всіх отримувачів субсидій: як швидко дізнатися про призначення виплати