Деякі пенсіонери отримають подарунок просто під новорічну ялинку, адже вже з 1 січня їм підвищать розмір виплат. Кому пощастить, повідомляється в пресслужбі Пенсійного фонду України.

Вже з першого дня 2024 року на деяких пенсіонерів чекають добрі новини - виплати підвищать. Пощастить щодо незначної кількості українців, а саме тих, хто отримує мінімальну пенсію.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Так, з 1 січня мінімальний прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, збільшиться з 2093 до 2361 гривні. Отже, мінімальні пенсії, які до нього прив'язані, досягнуть тієї ж позначки.

У той час, як мінімальна пенсія зросте на 268 гривень, максимальні виплати досягнуть позначки 23 610 гривень, тобто збільшаться на 2361 гривню.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Пенсіонер. Фото: скриншот Youtube
Пенсіонер. Фото: скриншот Youtube

Переважній кількості пенсіонерів виплати мають перерахувати з 1 березня 2024 року. Індексацію проведуть за новими правилами, щоб покращити добробут найбідніших пенсіонерів.

Втім, у 2024 році буде не все так "безхмарно", адже для українців будуть підвищені вимоги до страхового стажу. Вийти на заслужений відпочинок у 60 років зможуть лише ті, хто має щонайменше 31 рік стажу. До кінця 2023 вийти на пенсію можна за наявності 30 років страхового стажу.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, буде всього три місяці: у ПФУ назвали терміни для поновлення та призначення пенсії.

Також наш портал інформував, грудневі виплати для пенсіонерів: до чого готуватися.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, без підвищення на 15% не обійтися? Якими будуть тарифи на світло, воду та газ в Україні вже з квітня 2024 року.