Зміни у вашому житті можуть вплинути на вашу пенсійну виплату. Надходження на роботу, звільнення, зміна місця проживання або виїзд за кордон – усі ці події можуть змінити розмір або навіть призвести до припинення виплати пенсії.

Про це Пенсійний фонд України повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Це передбачено законодавством та Порядком подання документів для перерахунку пенсій. Наприклад, новий паспорт, зміни у прізвищі чи імені, все це важливо повідомляти до Пенсійного фонду.

Про які зміни потрібно повідомляти ПФУ / фото: Facebook
Про які зміни потрібно повідомляти ПФУ / фото: Facebook

Зокрема, необхідно повідомити:

  • отримання нового зразка паспорта громадянина України – ID-картки;
  • отримання нового паспорта у разі викрадення чи втрати старого;
  • зміну прізвища, імені та по батькові (надається новий паспорт громадянина України, свідоцтво про шлюб або інший документ, на підставі якого відбулися зміни).

А також:

  • вступ на роботу, звільнення з роботи;
  • реєстрація чи зняття з обліку як фізичної особи – підприємця;
  • набуття, зміна чи припинення особливого статусу;
  • зміна місця проживання (реєстрації);
  • виїзд на постійне місце проживання за кордон.

Виїзд за кордон, паспорт. Фото: скриншот Youtube
Виїзд за кордон, паспорт. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
Елітні татусі із синами "раптово" стали інвалідами: викрито схему "ухилення" від ТЦК Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

Щоб зробити це швидко та зручно, ви можете скористатися веб-порталом електронних послуг ПФУ. Просто виберіть розділ "Про пенсійне забезпечення", перейдіть до пункту "Заява на перерахунок пенсії" та заповніть потрібні атрибути заяви.

У ПФУ нагадують, що про вищезазначені та інші передбачені законодавством обставини необхідно інформувати органи Пенсійного фонду України у 10-денний термін.

Важливо знати, що своєчасне повідомлення органів Пенсійного фонду про зміни у вашому житті гарантує безперебійне отримання пенсійних виплат.