За даними Міністерства соціальної політики, виплати для внутрішніх переселенців продовжені до січня 2024 року автоматично.

Кожного місяця внутрішньо переміщені особи отримують допомогу від держави, це відбувається 15 та 28 числа. Про те, чого очікувати в грудні, розповіли в виданні Факти.ICTV.

ВПО. Фото: скрін youtube
ВПО. Фото: скрін youtube

Наразі виплати становлять:

Віце-прем’єрка Ірина Верещук розповіла, що фіксується багато звернень від жінок, які самостійно виховують своїх дітей. Жінки-переселенки, не мають змогу вийти на роботу, адже у деяких регіонах садочки не працюють. Тому в уряді планують розв'язати це питання найближчим часом.

Тим, хто у грудні планують звернутися за допомогою вперше – варто звертатись від імені всієї сім’ї, а не окремо кожен, як це було раніше. Якщо виникли питання стосовно виплат, варто звертатися на гарячу лінію, або очно в відділення свого регіону.

Допомога ВПО. Фото: Youtube
Допомога ВПО. Фото: Youtube

Ті, хто у грудні повертаються з-за кордону і хочуть звернутися за виплатами для ВПО, це варто зробити не пізніше, ніж через 15 днів після повернення. Якщо відбулась повторна обов’язкова евакуація, виплати таким громадянам продовжать ще на 6 місяців. Якщо працездатний громадянин, не працює, то він має посприяти своїй працездатності і через 3 місяці влаштуватись на роботу. А якщо ні – зареєструватись у місцевому центрі зайнятості.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, над бідними пенсіонерами зжаляться: в 2024 році буде додаткова підтримка

Раніше портал Знай інформував, українцям видають грошові сертифікати: як отримати та на що витратити

Також, наш портал повідомляв, українців, які постраждали від війни, підтримають копійкою: є два дні для подання заявки