Деякі пенсіонери, крім основної виплати, мають право на надбавки. Бонуси до пенсії або оформляються за заявою українця, або призначаються автоматично. На які надбавки можуть розраховувати пенсіонери у грудні 2023 року, повідомляє "24 Канал".

Пенсіонери, які досягли відповідного віку, матимуть змогу отримувати у грудні вікові надбавки. Ця доплата надходить разом із пенсією.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Розмір надбавки залежить від віку пенсіонера. Так, українці віком від 70 до 74 років одержують додатково 300 гривень. Старші - від 75 до 79 років, можуть розраховувати на 456 гривень. Найбільше отримують пенсіонери, які подолали позначку у 80 років - 570 гривень.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Також є інші види надбавок. Наприклад, пенсіонери, які мають особливі потреби, можуть подати до Пенсійного фонду заяву на отримання доплати у розмірі 837 гривень.

Право на такий бонус до пенсії мають:

  • пенсіонери, які потребують уникнення соціального працівника;
  • особи віком від 80 років, які не можуть самостійно задовольняти свої потреби;
  • літні українці, які не мають достатнього грошового забезпечення.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, дохід сім'ї для призначення субсидії: у Пенсійному фонді пояснили як вплине отримання допомоги на виплату

Також наш портал інформував, у пенсіонерів є всього три місяці, щоб не втратити виплати: якщо проґавити, вже не повернуть.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, зробити це потрібно до 1 грудня: одержувачів субсидії та пільг попередили про обов'язкову процедуру.