Нерідко трапляються ситуації, коли українцям приходять платіжки за газ із сумами, які далекі від реального споживання. На схожу ситуацію поскаржилася клієнтка "Нафтогазу" у коментарях на facebook-сторінці компанії.

Українка поскаржилася, що отримала платіжку, де їй нарахували 811 кубометрів газу. За її словами, за газ вона мала відчутну переплату, а тепер з нізвідки утворилася велика заборгованість.

Платіжки за газ. Фото: скрін youtube
Платіжки за газ. Фото: скрін youtube

"Нам нарахували 811 кубів за газ, буда переплата більше 2 тисяч, тепер борг більше 3! На гарячій лінії оператор нічого не може сказати, крім того, що це їм так передали", - поскаржилася українка.

В "Нафтогазі" пообіцяли українці розібратися у ситуації, але причини таких нарахувань не назвали.

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Борги на газ. Фото: скрін facebook.com/NaftogazGasSupply
Борги на газ. Фото: скрін facebook.com/NaftogazGasSupply

Варто зазначити, що часто некоректні платіжки надходять українцям, які невчасно передають показники газових лічильників або не передають їх зовсім. Також припуститися помилки може оператор газорозподільної мережі, який передає "Нафтогазу" дані про споживання, які споживачі вносять.

Газовий лічильник. Фото: скрін youtube
Газовий лічильник. Фото: скрін youtube

Якщо отримали платіжку з підозрілою сумою, слід звернутися до оператора ГРМ, щоб він провів перерахунок.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як не "влипнути" на кругленьку суму: нахабна схема, про яку потрібно знати власникам газового лічильника.

Також наш портал інформував, в "Нафтогазі" розповіли, як повернути помилкову оплату за газ: три зручні способи.

Крім того, ми писали, комунальники вимагають платити за гарячу воду навіть при користуванні бойлером: "Творіть неподобство".