Листопад став місяцем суттєвих змін у цінах на фрукти в українських супермаркетах. Початок зими приносить свої корективи у вартість популярних яблук та винограду.

За даним порталу Мінфін, українські супермаркети наприкінці листопада оновили ціни на яблука та виноград, знизивши вартість деяких сортів фруктів, але помітно піднявши ціну на виноград.

Згідно з цією інформацією, ціни на яблука знизилися в середньому до 14,44 грн/кг, порівняно з минулим періодом, коли вони становили 15,86 грн/кг.

Особливо відрізняється ціна в різних супермаркетах: у Metro – 14,47 грн/кг, Novus – 15,49 грн/кг, а у Varus – 13,90 грн/кг.

Ціни на яблука / фото: скріншот Мінфін
Ціни на яблука / фото: скріншот Мінфін

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Сорт Айдаред також показав значне зниження вартості з 19,55 грн/кг до 15,95 грн/кг, але у Varus його ціна ще нижча – 14,90 грн/кг, а Auchan – 17,00 грн/кг.

З іншого боку, ціна винограду значно зросла – з 93,90 грн/кг до 155,07 грн/кг. У супермаркетах Ашан його можна придбати за 139,90 грн/кг, тоді як у метро вартість піднялася до 166,30 грн/кг.

Ціни на виноград / фото: скріншот Мінфін
Ціни на виноград / фото: скріншот Мінфін

Ці зміни у цінах викликали інтерес у покупців, стимулюючи пошук більш доступних альтернатив та впливаючи на вибір при купівлі фруктів.

Крім того, наш портал інформував,кавові знижки: супермаркети знизили ціни на "еліксир" бадьорості, вершки та цукор

Раніше ми повідомляли, маленьких українців безкоштовно одягнуть на зиму: як отримати комплекти теплого одягу

Вам буде корисно дізнатися, чебуреки, якими можна ласувати на Різдвяний піст: рецепт легкої та доступної страви