Зима – прекрасна пора року, але для того, щоб не захворіти, варто готуватися до неї заздалегідь. Лікарі говорять, що з настанням зимового періоду, раціон повинен бути різноманітним.

Окрему увагу варто приділити імбиру. Він активізує захисні сили організму для того, щоб боротися з хворобами шлунку та дискомфортом. Він допомагає позбутися набряків та послаблює болі у суглобах. Про це пише Novosti24.

Імбир, фото myseldon
Імбир, фото myseldon

Часник

Всі знають про його надзвичайну ефективність для укріплення імунітету. Але він також нормалізує кров'яний тиск, регулює рівень цукру у крові, нормалізує процеси травлення.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Куркума

Куркума – найкраща та найкорисніша спеція, яка може стати у пригоді особливо у зимовий період. Вона позитивно впливає на роботу серцево-судинної системи.

Куркума, скріншот: YouTube
Куркума, скріншот: YouTube

Мед

Мед – природний антиоксидант, який має антисептичні властивості. За статистикою, ті люди, які вживають його навіть невелику кількість кожного дня мають укріплену імунну систему. Але з ним варто бути обережним людям, які мають діабет.

Куркума з медом, фото mirhitrostey
Куркума з медом, фото mirhitrostey

Та варто не тільки включити в свій раціон продукти, які необхідні для укріплення імунітету. Треба також включити у свій режим дня спорт, прогулянки на свіжому повітрі та зменшити кількість алкоголю, жирної та переробленої їжі.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, портал Знай інформував, скаче тиск на перепади погоди: як пережити температурні "гойдалки"

Раніше на порталі Знай повідомлялося, банани та яблука можуть вас вбити: 5 продуктів, які шкодять вам – їмо кожен день

Також, наш портал інформував, найкращі поради, щоб позбавитися похмілля або не допустити його: дуже важливо про це знати