Калина відома як один з символів нашої держави. Та мало хто знає, що вона має насправді чудодійні властивості та допомагає оздоровлювати організм.

Імунні клітини організму будуть працювати на відмінно, адже в калині міститься рекордна кількість вітаміну С. вона здатна зміцнювати судини, допомагає долати набряки. Також вона покращує стан слизових оболонок та м’язів. Про це розповіла дієтолог Оксана Скиталінська на своїй сторінці.

Калина, скріншот з відео
Калина, скріншот з відео

За її словами, люди, які регулярно вживають калину мають менше ризиків щодо виникнення крововиливів. Дефіцит цього вітаміну буває у тих людей, які регулярно вживають алкоголь. Він швидше вимивається з організму.

Свіжі ягоди калини мають у своєму складі багато кількості ніацину – вітаміну В3. Він допомагає регулювати рівень холестерину, і включений до міжнародних протоколів лікування атеросклерозу. Ваша ДНК буде захищена від мутацій та розвитку ракових клітин.

Популярні новини зараз
Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Калина. Фото: скрін Ютуб
Калина. Фото: скрін Ютуб

Як краще вживати

Найкраще вживати калину у вигляді настоїв. Для цього калину варто помити, залити гарячою водою та дати настоятися протягом 5 хвилин. Даний настій варто пити половину склянки на день. Якщо калиною маринувати м'ясо та рибу, то білок буде краще засвоюватися, а травлення буде набагато краще. Але багато вживати її не можна, особливо тим людям, у яких низький тиск.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця

Нагадаємо, портал Знай інформував, холод не переможе: лікарка дала кілька ефективних порад для зігрівання

Раніше на порталі Знай повідомлялося, найкращі поради, щоб позбавитися похмілля або не допустити його: дуже важливо про це знати

Також, наш портал інформував, скаче тиск на перепади погоди: як пережити температурні "гойдалки"