У благодійному фонді "Право на захист" представили програму фінансової підтримки від УВКБ ООН для українських громадян, які зіткнулися з труднощами через конфлікти та вимушені переїзди.

Про це повідомляється на сторінці Фонду, де можна залишити заявку на отримання фінансової допомоги.

Ця допомога доступна не тільки вимушено переміщеним особам, а й тим, хто постраждав від воєнних дій у певних регіонах, а також повернувся назад до постійного місця проживання, включаючи тих, хто повернувся з-за кордону.

Документи, заяви. Фото: Youtube
Документи, заяви. Фото: Youtube

Сума допомоги заснована на мінімальному споживчому кошику та становить 3600 гривень на особу. Ця сума охоплює три місяці, забезпечуючи базову підтримку цього часу.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: "Оберіг" чекає сенсаційне оновлення, про чоловіків знатимуть все "Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Хто може отримати допомогу:

1. Домогосподарства, зареєстровані з 1 по 30 вересня 2023 року, отримають допомогу у розмірі 2220 грн для кожного члена домогосподарства на 3 місяці та додатково допомога для підготовки до зимового періоду (2220 грн. для кожного члена домогосподарства на 3 місяці).

2. Домогосподарства, зареєстровані з 1 жовтня до кінця 2023 року, отримають допомогу у розмірі 3600 грн. для кожного члена домогосподарства на 3 місяці та додатково допомога для підготовки до зимового періоду (2220 грн. для кожного члена домогосподарства на 3 місяці).

3. Домогосподарство, яке очолює особа похилого віку (55 років і старше), зареєстровані у програму до 1 вересня 2023 року, отримають допомогу для підготовки до зимового періоду (2220 грн для кожного члена домогосподарства на 3 місяці).

Гроші. Фото: Work.ua
Гроші. Фото: Work.ua
Гроші. Фото: Work.ua

Щоб подати заявку, сім'ї повинні відповідати певним критеріям, не отримувати допомоги від міжнародних організацій, і мати доход менше 5400 гривень на особу на місяць.

  1. Переселенці, що перемістилися після 24.02.22 і мають вразливість з переліку нижче;
  2. Особи, які не переміщалися після 24.02.2022, але постраждали від воєнних дій у таких областях: Дніпропетровська, Одеська, Запорізька, Харківська, Чернігівська, Сумська, Миколаївська, Херсонська, Донецька; і мають уразливості зі списку нижче;
  3. Люди, які повернулися до своїх місць постійного проживання після вимушеного переміщення в іншу область/країну через військові дії від 24 лютого 2022 р. та мають уразливості зі списку нижче.

Пенсіонер. Фото: Youtube
Пенсіонер. Фото: Youtube

Перелік уразливостей такий:

1) сім'я, яка має лише одного з батьків (або батька, або матір) з одним або декількома дітьми віком до 18 років або з літніми (55 років і старше);

2) сім'я, яку очолює одинока/кілька одиноких людей похилого віку (55 років і старше) або літня людина з однією дитиною або кількома дітьми віком до 18 років;

3) сімейства з однією або декількома особами з особливими потребами. А саме такі, що мають: інвалідність, хронічні захворювання.

4) прийомні сім'ї, які займаються дітьми без супроводу та дітьми, розлученими з батьками (необхідне документальне підтвердження).

Під час подання заявки потрібні документи, що підтверджують уразливість та склад сім'ї. Важливо, що з збору даних потрібна присутність всіх членів сім'ї.

Після реєстрації, фінансова допомога буде перерахована за всі 3 місяці на банківський рахунок через фінансову установу Rapyd, через Western Union або через мобільний додаток та систему грошових переказів.

Нагадаємо, грошова допомога 50 тисяч гривень: кому виплатять уже з 1 січня

Раніше ми писали про те, що у пенсіонерів є лише три місяці, щоб не втратити виплати: якщо упустити, вже не повернуть

Як повідомляв Знай.ua, в Нафтогазі" розповіли, як повернути помилкову оплату за газ: три зручні способи