У 2024 році до Землі наблизиться так звана "Диявольська комета" - об'єкт під назвою "12Р/Понса-Брукса".

Останні спостереження вчених виявили, що після чергового виверження це космічне тіло змінило колір на зелений і втратило характерні "роги". Про це повідомляє Space.

"Диявольська комета", скріншот: Youtube
"Диявольська комета", скріншот: Youtube

Ця 30-кілометрова кріовулканічна комета летить до Сонця та нашої планети зі швидкістю понад 64 тисячі км/год. Своє прізвисько вона отримала цього літа після того, як астрономи вперше за 69 років зафіксували її виверження.

Газопилова хмара навколо ядра комети набула незвичайної форми з виростами, схожими на роги. У листопаді відбулося ще одне потужне виверження, внаслідок якого об'єкт став у 100 разів яскравішим. Після нього "роги" зникли, а комета набула круглої форми.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Українців попередили про "важкі" платіжки за світло "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись
Показати ще

Експерти припускають, що через часті вибухи було зруйновано виступ на поверхні ядра, через яке утворилася незвичайна кома. Так що комета втратила своє "диявольське" обличчя.

Крім того, після останнього виверження 12Р/Понса-Брукса змінила колір на зелений. Таке забарвлення мають комети з великою кількістю речовини дикарбону.

"Диявольська комета", скріншот: Youtube
"Диявольська комета", скріншот: Youtube

"Диявольська комета", скріншот: Youtube
"Диявольська комета", скріншот: Youtube

За прогнозами, вже наступного року Диявольська комета пролетить повз Землю та Сонце на мінімальній відстані. Її можна буде спостерігати навіть неозброєним оком. А ось наступна поява очікується лише 2094 року – орбітальний період комети становить 71 рік.

Нагадаємо, італійська мода на Місяці:"Prada" створить скафандри для нової місії NASA у 2025 році

Як повідомляв "Знай.uа", Земля може вибухнути через астероїди, які "тягне" Юпітер: астронавт NASA попередив про долю динозаврів, потрібен щит

Знай.uа писав, це відкриття переверне світ: археологи виявили піраміди, які обігнали єгипетські - з них спостерігали за космосом