Командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв застерігає про можливе поширення масштабної війни з РФ на західні та північні регіони України.

Про це він розповів в інтерв'ю виданню ABC News. На думку військового, такий розвиток подій цілком можливий, якщо окупанти продовжуватимуть нарощувати виробництво озброєнь та вдосконалювати військові технології за підтримки союзників.

ЗСУ. Фото: Facebook
ЗСУ. Фото: Facebook

"Ми готуємося до цього", - підкреслив Наєв.

Він зазначив, що українці зараз зайняті тим, що будують укріплення, ставлять мінні поля, тренують особовий склад.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

За його словами, росіяни вже зараз використовують більш сучасну зброю та тактику, зокрема дрони-камікадзе та мінування місцевості на відстані. Також ворог покладається на перевагу у повітрі.

Генерал підкреслив, що зараз триває війна ресурсів: РФ отримує їх від КНДР та Ірану, а Україні допомагають західні партнери. Скорочення такої підтримки може вдарити по нашій обороноздатності, попередив командувач Об'єднаних сил.

ЗСУ. Фото: Youtube
ЗСУ. Фото: Youtube

Однак він зазначив, що ми все одно не здамося. І воюватимемо тим, що в нас зараз є, розвиваючи військову промисловість та власний потенціал.

Нагадаємо, "психіка може ламатися": українців та росіян шокує раптове закінчення війни

Як повідомляв "Знай.uа", воїни ЗСУ потрапили в оточення і 60 годин боролися за життя - вибрався лише один

Знай.uа писав, мама готувалася до похорону сина-воїна ЗСУ, який загинув під Бахмутом, але їй привезли не ту труну: " У цієї дитини..."