Бойова медикиня Інтернаціонального легіону територіальної оборони ЗСУ Анастасія Муцей розповіла про ставлення до жінок на війні. Дівчина зізналась про те, що чекають на те, як ти себе проявиш під час перших бойвових дій.

Про це вона розповіла в ексклюзивному інтерв'ю TSN.UA.

Анастасія Муцей. Фото Instagram
Анастасія Муцей. Фото Instagram

Анастасія зізналася про те, що в Києві її не хотіли брати парамедиком, адже вона не мала вищої чи медичної освіти, та її сприймали як білявку, не серйозно. Потрапити до лав ЗСУ їй вдалося у прифронтовому Харкові.

Вона вважає, що ставлення побратимів до тебе не залежить від статі. Вони дивляться на те, як ти справляється у свій перший бойовий вихід.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Анастасія Муцей. Фото Instagram
Анастасія Муцей. Фото Instagram

"Коли ти виходиш на перші бойові, і люди бачать – чи ти смілива, чи витримуєш взагалі все, що трапляється на нулі, тоді вже починають тебе сприймати чи не сприймати. Але стосовно сексизму – в мене ніколи не було проблем з тим, що я дівчина. Інші дівчата мені розповідали зовсім інші історії з української армії", - пояснила дівчина.

За словами медикині, це може пов'язано з тим, що вона служить з іноземцями, які звикли до ролі жінок у армії.

"Можливо тому, що в нас іноземці, і вони звикли до того, що дівчата також військовозобов'язані, бачили це в своїх країнах, своїх арміях, коли дівчина може бути офіцером, і ти маєш її слухати, коли дівчина може бути комбат-медиком, і вона не цурається тягнути цього пораненого на собі, не думає про себе, а думає про пораненого. Вони це все бачили, і для їх ока це нормально", - говорить Муцай.

Вона зазначила про те що фізична підготовка має вирішальну роль на полі бою, адже від тебе залежать доля побратимів.

Анастасія Муцей. Фото Instagram
Анастасія Муцей. Фото Instagram

"Якщо ти в якийсь момент не вивозиш, навіть на тренуваннях, то планка трохи нижче стає, і на тебе хлопці не можуть покластися. Коли ти виходиш "на нуль", від кожного в твоїй групі залежить твоє життя. Я думаю, що вони б не взяли дівчину, яка взагалі нічого не робить, не доводить, що вона має право бути тут", - додала дівчина.

Нагадаємо, боксера-путініста, який підтримав убивства дітей України, наздогнала карма: родина різко зменшилася

Як повідомляв "Знай.uа", розділ росії на три і більше частин, Ічкерія перша: у ГУР розповіли, чим закінчиться війна

Знай.uа писав, мама готувалася до похорону сина-воїна ЗСУ, який загинув під Бахмутом, але їй привезли не ту труну: "У цієї дитини..."