У людей буває чимало шкідливих звичок, які можуть призвести до проблем зі здоров'ям. Колупання в носі - серед них. Чому насправді небезпечне це заняття, пише інформаційний портал zhenskiy.

Колупання в носі - це не тільки негарно, а й досить небезпечно. Зазвичай таким заняттям "грішать" діти, а батьки розповідають різні "легенди", щоб їх відучити. Експерти розвіяли всі міфи та пояснили, яку саме небезпеку несе ця звичка.

Колупання в носі. Фото: скрін youtube
Колупання в носі. Фото: скрін youtube

Дослідники стверджують, що звичка лізти пальцями до носа сприяє розмноженню небезпечних бактерій. Наприклад, у носі можуть мешкати пневмококи, які заносяться туди з немитих рук.

Ці бактерії можуть провокувати у дітей, а також людей зі слабкою імунною системою різні захворювання. Наприклад, гострі інфекції середнього вуха та легень. Також можна підхопити зараження крові.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Гігієна рук. Фото: скрін youtube
Гігієна рук. Фото: скрін youtube

Фахівці радять ретельно мити руки, якщо виникла потреба залізти в ніс. Однак в ідеалі забути про цю звичку.

У випадку з дітьми, то встежити за ними не просто, як і умовити забути про нав'язливу ідею залізти в ніс. Батькам варто уважно стежити за їхньою гігієною рук, а також регулярно чистити іграшки та інші поверхні, яких вони стосуються.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, банани та яблука можуть вас вбити: 5 продуктів, які шкодять вам - їмо щодня.

Також наш портал інформував, "бомба" уповільненої дії: дієтологи назвали салати, які псують здоров'я.

Крім того, ми писали, серце відмовить дуже швидко: вчені з'ясували, яка звичка знищить ваше здоров'я - "грішать" багато.