Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які уважно стежать за своїми платіжками по комуналці, є дуже важлива інформація від фахівців компанії "Yasno". Багато українців хочуть дізнатися, чому в той час, коли багато людей були змушені залишити будинки, а навантаження електрикою зростає.

Споживачів світла турбують питання щодо можливих відключень світла через навантаження.

Про це стало відомо завдяки відповіді фахівців компанії "Yasno" на запитання клієнта у мережі Facebook.

Тарифи на світло, скріншот: YouTube
Тарифи на світло, скріншот: YouTube

Один із клієнтів поставив відразу кілька запитань:

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

1) Тариф на електроенергію для населення було підвищено з 1 червня 2023 року. Наразі тариф становить 2,64 гривні/кВт-година. Підвищення пояснили потребою у коштах на відновлення інфраструктури після російських обстрілів.

2) Половина квартир та будинків порожні (люди виїхали), тобто. - Не споживають. Чим поясните перенавантаження?

Представники "Yasno" заявили, що похолодання збільшило навантаження на енергосистему та вносить зміни особливо споживання. За тиждень (20-26 листопада) споживання електроенергії збільшилось на 11% і продовжує зростати.

"Частина теплових енергоблоків все ще відновлюють після попадань ракет і дронів, частина - вимушено зупиняється в аварійний ремонт через збільшення навантаження. А резерву генерації як до повномасштабного вторгнення немає, адже частина енергооб'єктів опинилася на окупованих територіях, зокрема, Запорізька АЕС, яка забезпечувала до 25% генерації. Тому просимо всіх розумно споживати електроенергію за часів пікового навантаження", - зазначили в компанії “Yasno”.

Відповідь компанії "Yasno", скріншот: Facebook
Відповідь компанії "Yasno", скріншот: Facebook

Нагадаємо, зимова комуналка: українцям розповіли, до яких тарифів готуватися.

Раніше повідомлялося, почніть з дрібниць: як правильно заряджати гаджети, щоб заощаджувати електроенергію.

Також, в YASNO роздають українцям знижки: є шанс добре заощадити.