Українці восени активно запасалися дровами на зиму. Однак не кожен має досвід, як їх правильно зберігати, щоб вони легко розпалювалися і гарно горіли.

Зараз дровами можна розтопити камін, буржуйку та врятуватися від холоду та приготувати поїсти у разі ситуації.

Опалення дровами, скріншот з відео
Опалення дровами, скріншот з відео

Тому їх зберігання особливо важливе для подальшого ефективного використання. Таким чином вони максимально якісно виконуватимуть свою функцію та матимуть хорошу тепловіддачу.

А оскільки дрова займають багато місця і не люблять вологу, то для них потрібне спеціальне місце. Основними помилками при зберіганні дров є надмірна вологість, надто великі колоди та неправильні умови зберігання.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Тому врахуйте, що чим дрібніше колоди розпиляно і розколото, тим більше стає їх сумарна площа поверхні. У свою чергу велика загальна площа поверхні забезпечує більш швидке випаровування води та швидке висихання. Найкраще дрова зберігати на південній стороні будинку.

Дрова, скріншот з відео
Дрова, скріншот з відео

Крім того, дрова потрібно складати на ізоляційну підкладку. Таким чином, вам вдасться запобігти гниття і одночасно забезпечити кращу вентиляцію, а значить швидке висихання деревини. За стосом дров слід залишити люз близько 5-10 см для відведення вологи. Також вони мають бути максимально захищеними від дощу.

Як створити необхідні умови зберігання палива на зиму:

  • Не розташовуйте дрова прямо на землі. Зробіть підлогу, піднявши її на 15 см над землею. Інакше нижній шар деревини зволожуватиметься;
  • Робіть стіни з гарною вентиляцією;
  • Дах у прибудові повинен бути з ухилом, щоб не утворювався конденсат і не затримувалася волога;
  • При необхідності в запасі великої кількості дров, потрібно поставити міцну основу, яка витримає важкість.

Дрова, доставка - фото s-tehnika.com.ua
Дрова, доставка - фото s-tehnika.com.ua

Нагадаємо, як розвести багаття або розтопити піч вологими дровами: способи, перевірені десятиліттями. a>

Раніше ми повідомляли, що взимку буде чим грітися: українців порадували збільшенням субсидій. >