Процедура фізичної ідентифікації стосується багатьох українців. Нещодавно Уряд продовжив терміни до кінця року.

Але Міністерство соціальної політики пропонує продовжити терміни фізичної ідентифікації пенсіонерів ще на три місяці. Це стосується літніх людей, які мали статус ВПО ще до лютого 2022 року. Для цього у самому міністерстві вже підготували відповідний проєкт, який буде регулювати подібні виплати українським громадянам.

Українські пенсіонери, скріншот: YouTube
Українські пенсіонери, скріншот: YouTube

Документ знаходиться у відкритому доступі на сайті Федерації профспілок України. Там говориться про пропоновані терміни у три місяці, починаючи з 1 січня 2024 року. З початку наступного року по 1 квітня 2024 будуть виплачуватися пенсії вказаній категорії без обов'язкової фізичної ідентифікації протягом цього періоду.

Пенсіонери зі статусом ВПО, які отримують виплати через "Ощадбанк", фізичну ідентифікацію зможуть провести декількома способами:

Популярні новини зараз
Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові" Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще
  • Дистанційно через сервіс "Дія. Підпис" для авторизації на електронному порталі Пенсійного Фонду України;

  • Територіальні органи Пенсійного Фонду України можуть провести ідентифікацію дистанційно через відеоконференцію з громадянином;

  • Можна ідентифікувати особу безпосередньо у відділені "Ощадбанку".

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Одержувачі, які тимчасово проживають за кордоном, можна верифікуватися за допомогою дипломатичної української установи у тій країні, в якій перебуває людина.

Постанову про продовження терміну буде розглянуто найближчим часом.

Нагадаємо, портал Знай інформував, українцям готують велике підвищення: хто з пенсіонерів буде отримувати більше грошей

Раніше на порталі Знай повідомлялося, виплати будуть підвищено: вже заклали у Бюджет-2024

Також, наш портал інформував, до 45 000 гривень на руки: українцям допоможуть стати на ноги, хто може отримати допомогу