Пенсійний фонд України Донецької області пояснив, як здійснити онлайн-подачу заявок на пенсійні виплати. Це суттєво заощадить ваш час і принесе більше зручності у процес.

Для отримання недоотриманої пенсії за пенсіонера, що пішов, не потрібно залишати межі будинку.

Відповідно до законодавства України про "Загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", сума недоотриманої пенсії, що належить пенсіонеру, виплачується за місяць його догляду, включаючи членів його сім'ї.

ПФУ на своїй сторінки Facebook розповів, як можна подати заявку за померлого пенсіонера за допомогою веб-порталу, а також прикріпив докладну відеоінструкцію, щоб зробити це ще простіше.

Скористайтеся зручними методами авторизації на сайті Пенсійного фонду, такими як кваліфікований електронний підпис, банківська картка через ID.GOV.UA, а також Дія.Підпис.

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Авторизація в ПФУ, скріншот
Авторизація в ПФУ, скріншот

Вам необхідно буде завантажити відскановані документи:

  • паспорт заявника,
  • ідентифікаційний номер,
  • витяг з Держреєстру актів цивільного стану про смерть або довідку про смерть пенсіонера.

Не забудьте вказати номер банківського рахунку у форматі IBAN для перерахування коштів. Відмітьте, що скан-копії потрібні в кольорі, чіткості та читання у форматах JPG або PDF, кожен файл повинен бути не більше 1 МБ.

Результати обробки вашої заяви будуть доступні у розділі "Мої звернення".

Як повідомляв Знай.ua, гаманці споживачів схуднуть: в Україні з'явиться третя платіжка за газ

Раніше ми писали про те, що хитрішим ти більше не будеш: в Україні можуть запровадити величезний штраф для автовласників

Також портал Знай.ua писав, що на українок чекають важливі зміни