В адміністрації місцевого комунального підприємства "Водоканал" міста Коростишів заявили, що з 1 грудня 2023 року буде запроваджено графік подачі води. Подробиці цього графіка будуть представлені пізніше.

Дане повідомлення було опубліковане на офіційній сторінці підприємства у Facebook 9 листопада.

Кран, фото Київводоканал
Кран, фото Київводоканал

Останній раз ціни на послуги підвищувалися в грудні 2021 року, до того як почалася війна з Росією. Але цього року все ускладнюється тим, що адміністрація геть-чисто не має фінансування, а тарифи на послуги не відповідають витратам на надання цих послуг. І останнє, що не менш важливо, від місцевого населення не надходить достатній рівень оплати за ресурси, що використовуються.

"Останнім джерелом, яке допомагало триматися підприємству «на плаву» було дофінансування з місцевого бюджету, за отримані кошти частково розраховувалися за послуги з електроенергії, закуповували матеріали та проводили ліквідацію аварійних ситуацій, але з квітня місяця 2023 року депутати міського поради на сесію не збираються і жодного виділення коштів не відбувається", - йдеться у пості.

Популярні новини зараз
Стосується всіх власників газових лічильників: "Газмережі" терміново попередили споживачів Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Крім того, підприємствам та організаціям, які залежать від місцевого бюджету, наприклад лікарні, не виділяються додаткові кошти. Лікарня, що є одним із найбільших споживачів, стає найбільшим боржником перед МКП «Водоканал».

Київводоканал. Фото: Киеввласть
Київводоканал. Фото: Киеввласть
Київводоканал. Фото: Киеввласть

Це, а саме неможливість вчасно заплатити за електроенергію, спричинило розірвання договору з «Водоканалом» з боку ЖОЕК (Житомирська обласна енергопостачальна компанія) з 1 грудня 2023 року.

"Вивільнити кошти на термінову оплату послуг МКП «Водоканал» просто не в змозі, оскільки постійна нестача оборотних коштів призвела до того, що на сьогоднішній день підприємство має заборгованість перед ДПС, екологічною інспекцією, Коростишівською РЕМ, постачальниками матеріалів та послуг для підприємства"

З цієї причини співробітникам підприємства доводиться працювати за особливим графіком через труднощі зі своєчасною та повною виплатою заробітної плати.

Важливо відзначити, що на офіційному сайті Коростишівської міської ради на сьогоднішній день немає інформації про критичну ситуацію на водоканалі, що склалася, і про вжиті заходи для її вирішення, чому у людей наростає обурення.

Нагадаємо, поки українці сиділи у темряві, директор комунальної фірми "накачала" електрики на 1 млн грн

Раніше ми писали про те, що націоналізація "Укрнафти": чому підприємство заполонила корупція під контролем держави

Як повідомляв Знай.ua, один із дорогих ЖК Києва "Варшавський+" йде під воду: жителі б'ють на сполох і звинувачують забудовника