Українці можуть одержати нову грошову допомогу на зимовий період. Кошти можуть бути витрачені на оплату газу або купівлю твердого палива. Нову програму підтримки реалізує Естонська рада у справах біженців.

Протягом зимового періоду організація надає фінансову допомогу на опалення. Програма підтримки поширюється на декілька областей: Запорізьку, Донецьку, Луганську, Харківську, Херсонську та Миколаївську.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Грошова допомога надається українцям, які проживають у сільській та приміській місцевості, які стикаються із труднощами з покриттям своїх потреб у обігріві житла.

Виплата за весь сезон становитиме 17 500 гривень. Кошти можуть бути витрачені на купівлю вугілля, дров чи іншого твердого палива, а також на оплату газового опалення.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Опалення дровами. Фото: скрін youtube
Опалення дровами. Фото: скрін youtube

"У разі позитивного рішення по вашій заяві сума грошової допомоги на опалення становитиме 17 500 грн на домогосподарство за весь сезон. Сума грошової допомоги буде перерахована на вказаний вами банківський рахунок", - йдеться у повідомленні.

Подати заявку на допомогу та ознайомитись з усіма нюансами можна на офіційному сайті програми.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українців позбавляють субсидії в опалювальний сезон: у ПФУ назвали причину та як відновити виплати.

Також наш портал інформував, пальники замість газу, ліхтарик замість світла: українцям сказали, як підготуватися до відключення світла, газу та тепла.

Крім того, ми писали, українцям розкрили секрети ощадливого опалення будинку дровами: кілька корисних лайфгаків.