У 2024 році українським пенсіонерам готують підвищення виплат, але деяким не пощастить – розмір пенсій скоротять. Про це розповіла народний депутат, Голова Комітету з питань бюджету Роксолана Підласа.

Наступного року в Україні заплановано кілька підвищень пенсій. Наприклад, з 1 січня пенсіонерам піднімуть максимальні та мінімальні виплати через зростання прожиткового мінімуму. Потім із 1 березня має відбутися масштабна індексація пенсій за новими правилами.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Втім, цього разу в уряді наголошуватимуть на підвищенні пенсій найуразливішим категоріям пенсіонерів. Водночас одна категорія пенсіонерів може недорахуватися грошей. Ідеться про колишніх чиновників, які отримують високі пенсійні виплати. Таким чином діючу пенсійну систему хочуть зробити справедливішою.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Для ФОП вступили у дію нові правила За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

"Тобто ті, хто зараз отримує найменші пенсії, матимуть зростання виплат. Водночас для чиновників, які вийшли на пенсію й отримують якісь астрономічні суми, ми плануємо зниження таких пенсій. Усе це робиться для того, щоб солідарна пенсійна система була більш справедливою", - заявила чиновниця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ПФУ пояснив українцям, чому не можна отримувати і зарплату, і пенсію одночасно - і кого це стосується.

Також наш портал інформував, у гаманцях зашелестять купюри: хто з пенсіонерів отримає додаткові виплати у листопаді.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, пенсійна реформа: міністр Жолнович розповіла, коли українці почнуть самі відкладати на старість.