Для багатьох українців, особливо похилого віку чи з багатодітних сімей, субсидія є справжнім порятунком. Проте деякі громадяни ризикують втратити допомогу від держави, розповіла директор департаменту Пенсійного фонду Олена Охріменко в ефірі "Суспільного".

Є декілька причин, чому українців можуть позбавити субсидії, одна з них – заборгованість за житло. Охріменко наголосила, що допомогу анулюють тим, хто протягом трьох місяців не сплачував житло, а сума боргу перевищила 680 грн.

"У такому випадку Пенсійний фонд не призначає субсидію, доки людина не укладе договір про реструктуризацію або не погасить заборгованість. У нас велика кількість людей, які позбавлені можливості призначення саме через заборгованість", - розповіла вона.

Як зігрітися без опалення у будинку. Фото: скрін youtube
Як зігрітися без опалення у будинку. Фото: скрін youtube

Саме постачальники теплової енергії повідомили ПФУ, що українці мають заборгованості, тому їх слід якнайшвидше погасити, щоб повернути право на субсидію.

Популярні новини зараз
Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів "Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Минулого року субсидії отримували 2,3 млн українських сімей, а середній розмір допомоги становив 1600 грн на місяць. У цей опалювальний сезон виплати мають бути вищими, як і кількість одержувачів.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

При цьому отримати субсидію можуть не лише зареєстровані особи, а й ті, що фактично проживають, тобто переселенці та орендарі.

Нагадаємо, до 5,5 грн за кВт: у YASNO заявили про необхідність підвищення тарифів на світ

Раніше ми писали про те, що понад 35 тисяч гривень на сім'ю: українці можуть отримати щедру допомогу

Як повідомляв Знай.ua, "Правда чи брехня?": у "Нафтогазі" українцям відповіли з приводу повернення переплати