Метрополітен у Києві продовжує стабільно функціонувати — із нововведень останнім часом лише польські вагони, які почали їздити "зеленою гілкою".

Проте щодо нових станцій — востаннє відкриття відбулося аж 2008 року, тоді кияни побачили "Червоний хутір". З того моменту існують лише проекти, хоч і з'являються розмови про будівництво метро на районі "Виноградар". Зокрема начальник КП "Київський метрополітен" Віктор Брагінський розповів, коли ж чекати поновлення робіт.

Метрополітен, фото: znaj.ua
Метрополітен, фото: znaj.ua

Багато хто пам'ятає, що будівництво було заморожено від початку повномасштабної війни. Бо не було змоги працювати на об'єкті. З початку 2023 року підрядник нібито відновив роботи у котлованах, щоб усунути загрозу сповзання ґрунту. Кріплення було зроблено, а роботи не виконуються. А все через коригування проекту. Має бути визначено нового підрядника, бо договір незабаром буде недійсним після низки змін.

На будівництво, зокрема, впливає відсутність коштів та працівників, які були мобілізовані.

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

"Метро буде побудовано з гарантією в 100 відсотків, але воно буде тоді, коли пройде коригування, експертиза і коли підрядник зможе відновити роботи", - додав він.

Нагадаємо, чоловік напав на дівчинку, яка збирала гроші на ЗСУ разом із друзями: тягав по підлозі, щоб вкрасти рюкзак

Як повідомляв "Знай.uа", у Кличка за 7 мільйонів перетворять туалети на укриття: залишилося зробити платний вхід

Знай.uа писав, у Києві патрульний побив чоловіка у військовій формі: поліція столиці озвучила свою версію події