Українцям не підвищуватимуть тариф на тепло цього року, тобто опалювальний сезон пройде без сюрпризів, однак у майбутньому ситуація може кардинально змінитись.

Мораторій в Україні продовжує діяти на гарячу воду та тепло. В уряді обіцяють, що тарифи не змінюватимуть до кінця військового стану, але західні партнери, які за фактом тримають на плаву український бюджет, закликають лібералізувати тарифи, щоб вони відповідали ринковим цінам.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Про це розповів експерт з питань ЖКГ Олег Попенко в інтерв'ю "24 каналу". На сьогоднішній день ринкову ціну газу встановлено на рівні понад 600 доларів за тисячу кубометрів, і якщо до порад партнерів все ж таки прислухаються, суми в платіжку українців суттєво влетять.

Наразі українці платять по 7,96 грн/кубометр, а підприємства теплокомуненерго купують ресурс у "Нафтогазу" за зниженою ціною 7,42 грн/кубометр, що й дозволяє населенню не збанкрутувати через оплату комунальної послуги.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Якщо підвищити ціни до ринкових, то українцям доведеться заплатити за опалення двокімнатної квартири 50 кв. м не нинішні 2–2,5 тисяч грн, а 7-8,5 тисяч.

Як зігрітися при відключенні опалення, twitter.com/BBK_Bund
Як зігрітися при відключенні опалення, twitter.com/BBK_Bund

Раніше ми писали про те, що українцям знову почнуть надсилати по одній платіжці за газ: чи платитимемо менше

Також портал Знай.ua писав, що "Пішов у кіоск, купив картку на світ – 25 кВт": українці прощаються з передачею показників

Як повідомляв Знай.ua, видадуть теплі ковдри та засоби гігієни: українці можуть отримати важливу допомогу на зиму