Українські супермаркети переписали цінники на деякі популярні фрукти. За дозу вітамінів покупцям доведеться гарненько потрясти свої гаманці. Як змінилися ціни, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

На початку листопада в Україні спостерігається стрибок цін на банани та виноград. Водночас трохи доступнішими стали лимони, тому можна запасатися вітаміном С без серйозного удару по гаманцю.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ціни на банани

Середня вартість бананів у супермаркетах становить 49,85 гривні за кілограм. Це більш ніж на 2 гривні дорожче, ніж у жовтні. Цінники на фрукт у супермаркетах практично не відрізняються – від 49,80 до 49,90 гривні за кіло.

Ціни на банани. Фото: скрін Мінфін
Ціни на банани. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Ціни на лимони

Середня вартість лимонів знизилася із 59,15 до 48,67 гривні за кілограм. Фрукт можна знайти за ціною від 39,99 до 54,90 грн за кіло в залежності від торгової мережі.

Ціни на лимони. Фото: скрін Мінфін
Ціни на лимони. Фото: скрін Мінфін

Ціни на виноград

На початку листопада середня вартість винограду становить 96,92 гривні за кілограм, що майже на 3 гривні дорожче, ніж у жовтні. Цінники на продукт дуже різноманітні – від 81,10 до 124,69 гривні за кіло в залежності від супермаркету.

Ціни на виноград. Фото: скрін Мінфін
Ціни на виноград. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, українцям обіцяють цінові покращення: що може сильно подешевшати вже у першій половині 2024 року.

Також наш портал інформував, українців готують до сильного подорожчання яєць: коли ціни досягнуть максимуму.

Крім того, ми писали, джерело життєвих сил дешевшає: українські супермаркети оновили ціни на гречку, макарони та рис.