Українцям розповіли, коли можуть розпочати вводити графіки відключень електроенергії. Відповідне повідомлення з'явилось на facebook-сторінці Міністерства енергетики України.

Українські електростанції виробляють достатню кількість електроенергії, тому запровадження графіків відключень поки що не обговорюється. Щобільше, взимку працюватимуть усі блоки атомних електростанцій, тож дефіцит не очікується.

Відключення електроенергії. Фото: скрін youtube
Відключення електроенергії. Фото: скрін youtube

"Електроенергії, яку виробляють українські електростанції, повністю достатньо для забезпечення потреб споживачів. Цієї зими працюватимуть усі блоки атомних електростанцій, що розташовані на підконтрольній території України", - заявили у відомстві.

Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube
Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

У Міненерго пояснили, що відключення світла можуть статися лише з однієї причини - пошкодження енергосистеми у разі ворожих обстрілів.

"Наголошуємо: відключення можливі ВИКЛЮЧНО у разі масованих ворожих обстрілів, і, як наслідок, пошкоджень енергетичного обладнання", - попередили українців.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, на українців чекають нові графіки відключення світла: гендиректор "Yasno" розповів про зміни та підготовку до зими.

Також наш портал інформував, тарифи на електроенергію знову можуть зрости: експерт пояснив, як це вплине на перебіг війни.

Крім того, ми писали, хочете заощаджувати – платіть: українцям розповіли про перехід на інший вид тарифу за електроенергію.