В Україні поки що утримується тепла погода, але опалювальний сезон вже стартував у більшості міст. Традиційно суми у платіжках українців стануть вищими. Чи змінюватимуться тарифи на тепло у листопаді, повідомив "24 канал".

Гаманці українців в осінньо-зимовий період помітно спорожніють, оскільки до рахунків за комуналку додасться опалення. Втім, тарифи на послугу залишаться тими самими, що й минулого року.

Центральне опалення, скріншот з відео
Центральне опалення, скріншот з відео

Зазначається, що уряд зафіксував вартість блакитного палива для постачальників тепла до 15 квітня 2024 року. Відтак протягом опалювального сезону жодних тарифних змін не буде. Водночас керівництво країни зазначає, що у підземних сховищах буде достатньо газу для успішного проходження зими.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

В Україні діє мораторій на підвищення частини комунальних тарифів, у тому числі опалення та гарячої води. Заборона залишається чинною до закінчення воєнного стану і протягом півроку після цього.

До речі, раніше голова правління "Нафтогазу" Олексій Чернишев заявив, що до весни 2024 тарифи переглядати не будуть, а далі все залежить від комплексної реформи у сфері енергетики. Він додав, що компанія має намір купувати курс на ринок енергії.

Раніше портал Знай повідомляв, на скільки можуть зрости тарифи на комуналку в Україні – як раніше вже не буде.

Також наш портал інформував, у "Нафтогазі" зробили заяву щодо оплати комуналки: стосується кожного споживача.

Крім того, ми писали, на платіжках за газ можна заощаджувати: хто може скористатися і як це зробити.