Українські пенсіонери отримують доплати, залежно від певних факторів, однак із літніми людьми є нюанс. Фахівці розповіли, що їхні пенсійні внески йдуть не на персональний рахунок, а до бюджету ПФУ, щоб виплатити гроші всім пенсіонерам.
Про це розповіли у виданні "На пенсії", відповідаючи на запитання пенсіонера. Українцям віком до 70 років та зі стажем не менше 35 не можуть виплачувати менше 2760 гривень.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Низьку пенсію за віком можуть призначити через невеликий розмір зарплати, а також застарілий показник прожиткового мінімуму. Його не переглядають для працюючих пенсіонерів, хоча показник зростає з кожним роком. Саме в цьому може бути причина, чому пенсіонер не отримує доплати.

"Тільки після звільнення в формулу розрахунку замість старого прожиткового мінімуму буде підставлено сучасний. При цьому слід розуміти, що час, відпрацьований після призначення пенсії, згодом зараховується до загального стажу, що позитивно впливає на коефіцієнт стажу та розмір пенсії відповідно", - зазначили фахівці.

Незважаючи на те, що пенсійні внески працюючих громадян не йдуть на персональний рахунок, а потрапляють до загального бюджету ПФУ, це у майбутньому дозволяє заробити додатковий стаж. Саме він зараховуватиметься для призначення пенсії.

Деньги. Фото: скрин youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, категорія щасливчиків: кому з пенсіонерів світить велика надбавка

Популярні новини зараз
"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Раніше ми писали про те, що пенсіонерам почали видавати безкоштовні продуктові набори: хто і як може отримати

Як повідомляв Знай.ua, ПриватБанк повертатиме частину витрат на домашніх улюбленців