Українцям слід заздалегідь подбати про те, щоб зберегти тепло в житловому приміщенні, адже комуналка зросла і зима обіцяє бути важкою. В енергокомпанії Yasno поділилися цінними порадами.

Сезон холодів все ближче, тому ці маленькі хитрощі стануть у нагоді. Так, для початку потрібно перевірити всі вікна та двері, щоб уникнути протягів. Енергетики радять заклеїти щілини або викликати фахівця, який допоможе у цьому питанні.

Як зігрітися без опалення у будинку. Фото: скрін youtube
Як зігрітися без опалення у будинку. Фото: скрін youtube

Наступна порада – не сушіть одяг на батареях і тим більше на радіаторах. Таким чином тепловіддача падає і приміщення швидше остигає.

Також українцям рекомендують повісити жалюзі, які зберігають до 15% тепла, що втрачається через скло, а також встановити панелі з фольги позаду батарей і радіатора. Завдяки цьому буде тепліше на 20%.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще
  • зачиняйте двері та вікна у під'їзді
  • для провітрювання відкривайте вікна приблизно на 10-15, не запускайте холод через напівзакритий режим вікон
  • оберіть відповідний обігрівач

"Масляний, наприклад, навіть після вимкнення тривалий час зберігає тепло, інфрачервоний підходить для обігріву великих кімнат, бо нагріває не повітря, а предмети, а керамічний накопичує тепло у пластинах і віддає його приміщенню", - розповіли в компанії.

Пост Yasno, скріншот
Пост Yasno, скріншот

Нагадаємо, тарифи на електроенергію знову можуть зрости: експерт пояснив, як це вплине на перебіг війни

Раніше ми писали про те, що категорії щасливчиків: кому з пенсіонерів світить велика надбавка

Як повідомляв Знай.ua, дитячі виплати: як оформити і на які суми можуть розраховувати батьки у 2023 році.