В Україні запровадять графіки відключення електроенергії у разі серйозного пошкодження енергосистеми внаслідок ракетних обстрілів росіян. Про це вже неодноразово говорили і в Укренерго, і в Yasno. Гендиректор компанії Сергій Коваленко відповів, чи відключатимуть українцям світло при відсутності обстрілів.

Коваленко вважає, що в умовах так званого "затишшя" українцям не відключатимуть електроенергію завдяки тому, що Україна має максимальні генераційні потужності, а також імпорт. Про це він заявив в інтерв'ю виданню The Village.

YASNO. Фото: скрін youtube
YASNO. Фото: скрін youtube

"Якщо винести за дужки чинник обстрілів і влучань, думаю, що масових відключень, пов’язаних із генераційними чи мережевими проблемами, не буде", - сказав він.

Однак багато залежить саме від споживання електроенергії населенням, а також погодних умов. Втім, Коваленко зазначив, що ця зима не надто відрізнятиметься від минулої, тобто морозів не очікується.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

"За прогнозом погоди, ця зима буде не дуже сильно відрізнятися від минулої. Минулої зими не було шокових температур (більше ніж -15°C протягом кількох днів). Температура падала вночі, але вранці підіймалася до 0°C чи кількох градусів тепла, усе не встигало замерзнути", - додав Коваленко.

Українці без світла, фото: Unian
Українці без світла, фото: Unian

Нагадаємо, "Обґрунтуйте грабіж народу": у "Yasno" вимагають пояснень щодо підвищення тарифу на світ

Раніше ми писали про те, що українців закликають обмежувати споживання електроенергії

Як повідомляв Знай.ua, "Просять підписати": експерт попередив, що потрібно знати про візити газовиків