На українців можуть чекати серйозні проблеми у разі ігнорування оплати газу або несправного лічильника, зокрема їм загрожують великі штрафи. Саме так і сталося із мешканцем Житомирської області, з якого через суд стягнули понад 100 тисяч гривень.

Про це йдеться у матеріалах справи №286/1384/23 Овруцького районного суду Житомирської області. Українця покарали за пошкоджений лічильник, за який він недоплачував за послуги газу.

Лічильник газу. Фото: Судово-юридична газета.
Лічильник газу. Фото: Судово-юридична газета.
Лічильник газу. Фото: Судово-юридична газета.

Під час перевірки контролери виявили порушення, за фактом яких склали акт, а українець, у свою чергу, ніяк не обґрунтував свою незгоду. Вже наступного місяця він отримав платіжку із кругленькою сумою.

Суд зобов'язав його виплатити штраф понад 100 тисяч грн, з яких 99,1 тис грн – компенсація донарахованих обсягів газу та ще 2481 грн судового збору. Саме таку суму порахувала газова компанія, якій має заплатити українець.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Ця історія – урок для всіх українців, яким слід регулярно перевіряти свої лічильники та контролювати показники. У разі виявлення несправності приладу потрібно одразу звертатися до фахівців. Вони проведуть перевірку, яка триває близько п'яти днів.

Нагадаємо, "Обґрунтуйте грабіж народу": у "Yasno" вимагають пояснень щодо підвищення тарифу на світ

Раніше ми писали про те, що три платіжки в одні руки: українцям почали розсилати додаткові рахунки за газ

Як повідомляв Знай.ua, "Нафтогаз" попередив українців про зміни: показання лічильників потрібно вносити по-новому