Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які уважно стежать за своїми платіжками по комуналці, є відповідь на дуже важливе питання. Справа в тому, що деякі українці досі не знають, чи можуть надати субсидію, якщо є борги з оплати ЖКП.

З подібним питанням до Пенсійного фонду звертаються багато українців, у відомстві вирішили детально розповісти про те, хто в такому разі можете претендувати на фінансову допомогу від держави.

Про це стало відомо завдяки новій публікації прес-служби Пенсійного фонду України у соціальній мережі Facebook.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

Головне питання: у яких випадках може бути призначено житлову субсидію, якщо домогосподарство має заборгованість зі сплати комунальних послуг?

Популярні новини зараз
Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Публікація ПФУ, скріншот: Facebook
Публікація ПФУ, скріншот: Facebook

У Пенсійному фонді зазначили, що житлова субсидія не призначається, у тому числі на наступний період, якщо домогосподарство має прострочену понад три місяці (на дату надання інформації) заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг або витрат на управління багатоквартирним будинком, що виникла протягом трьох років. , та загальна сума якої (на день звернення за призначенням житлової субсидії) перевищує 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (680 грн).

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Якщо документально підтверджено сплату заборгованості або укладено договір про її реструктуризацію, або споживач оскаржив заборгованість у судовому порядку (є ухвала про відкриття провадження у справі) житлова субсидія призначається протягом двох місяців з початку опалювального (неопалювального) сезону.

Нагадаємо, солодкого життя не буде: в Україні дорожчають популярні ласощі.

Раніше повідомлялося, купівля валюти, депозит та нове авто: у Мінсоцполітики відповіли з приводу скасування виплат ВПО.

Також, хто не встиг запастися – заплатить більше: ціни на картоплю та цибулю почали лізти вгору.