Українці мають право на різну соціальну допомогу від держави, зокрема можуть оформити виплати при народженні дитини. Як батькам подати заявку та на які суми можна розраховувати, повідомляється на порталі "Дія".

Під час народження дитини батьки можуть оформити матеріальну допомогу від держави в онлайн-режимі. Зробити це можна на порталі "Дія" за кілька простих кроків.

Народження дитини. Фото: Youtube
Народження дитини. Фото: Youtube

Як оформити виплати:

  • зареєструйтесь або авторизуйтесь на порталі за допомогою електронного підпису;
  • заповніть онлайн-форму отримання фінансової допомоги;
  • завірте заявку на виплати електронним підписом.

Якщо при заповненні форми не було допущено жодних помилок, виплати нараховуються наступного дня після отримання заяви органом соціального захисту.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Українці отримують однакові виплати як при народженні першої, так і другої чи третьої дитини. Розмір грошової допомоги на дитину у 2023 році становить 41 280 гривень, однак сума виплачується частинами. Спочатку батькам нараховується одноразова виплата у розмірі 10 320 гривень, а потім щомісячно виплачується залишок суми – по 860 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, 3600 та 2200 грн щомісяця: українцям пропонують грошову допомогу для підготовки до зими.

Також наш портал інформував, обов'язково: українців закликали з'явитися до ПФУ, щоб не залишитися без субсидії.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, надішліть заявку - заберіть на "Новій пошті": українцям видають набори продуктів, побутової хімії та засобів гігієни.