Україна переходить на зимовий час уже із 29 жовтня. Темнішати почне на годину раніше, а значить навантаження на енергосистему зросте. У зв'язку із цим споживачів просять раціонально використовувати електроенергію. Про це йдеться на facebook-сторінці "Закарпаттяобленерго".

Енергетики зазначають, що темнішати в Україні почне раніше і навантаження на енергосистему буде більшим. Втім, кожен споживач може допомогти енергетикам і водночас зменшити ризик запровадження графіків відключення.

Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube
Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube

Що рекомендують робити всім споживачам:

  • вимикати світло в частинах квартири чи будинку, де не перебуваєте;
  • використовувати енергозберігаючі лампи та енергоефективну побутову техніку класу "А++";
  • не включати багато приладів одночасно, наприклад мікрохвильовку та електрочайник;
  • пральні та посудомийні краще включати в режимі повного завантаження.

Електроприлади. Фото: Youtube
Електроприлади. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Крім того, енергетики закликають по можливості обмежувати споживання електроенергії в піковий годинник - з 19:00 до 23:00. Навіть якщо перенести прання або заряджання пристроїв на інший час, це допоможе енергосистемі.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, хочете заощаджувати – платіть: українцям розповіли про перехід на інший вид тарифу за електроенергію.

Також наш портал інформував, двозонний чи тризонний: енергетики пояснили, який електролічильник допоможе заощадити більше.

Крім того, ми писали, у YASNO зробили термінову заяву щодо лічильників: що потрібно зробити споживачам.