Для всіх наших дорогих і шановних читачів, які під час походу в магазин чи на ринок, уважно стежать за змінами у цінниках на головні продукти харчування, з'явилися відразу кілька важливих новин.

Справа в тому, що великі українські супермаркети оновили ціни на гречану крупу, рис та макарони. Варто відразу відзначити той факт, що лідером зі зниження вартості виявилася гречана крупа.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin.

Ціни на крупу, скріншот: YouTube
Ціни на крупу, скріншот: YouTube

Вартість гречаної крупи

Згідно з відкритою інформацією, станом на 27 жовтня так звана "золота крупа" по 1 кг продається в Metro по 32,90 грн., у Novus - 33,59 грн., в Auchan по 30,90 грн., і у Varus – 49,90 грн. Середній цінник зупинився на рівні – 36,82 грн. А минулого місяця середня ціна була майже на 8 гривень вищою.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

Ціни на гречку, скріншот: Minfin
Ціни на гречку, скріншот: Minfin

Вартість рису

Рисова крупа (довга) по 1кг торгується в Metro по 74,09 грн., Auchan - 67,50 грн. Середня ціна на рівні 70,80 грн. А ось довгий пропарений рис (1кг) продається в Auchan – 67,90 грн., у Metro по 49,90 грн. Середня ціна виявилася на рівні – 58,90 грн.

Ціни на рис, скріншот: Minfin
Ціни на рис, скріншот: Minfin

Ціни на макарони

Також лише на кілька десятків копійок піднялася ціна макрон "пір'я". Так, за 1 кг беруть у Novus – 24,89 грн., у Varus – 24,40 грн., у Metro – 24,90 грн., у Auchan – 35,90 грн. Середня ціна на рівні – 27,52 грн.

Ціни на макарони, скріншот: Minfin
Ціни на макарони, скріншот: Minfin

Нагадаємо, хто не встиг запастися - заплатить більше: ціни на картоплю та цибулю почали лізти вгору.

Раніше повідомлялося, що популярний фрукт може зникнути з полиць супермаркетів у всьому світі: "серійний вбивця" знову повернувся.

Також, заряд вітамінів восени влетить у копійчину: українцям показали нові ціни на груші, виноград та банани.