В українців періодично виникають питання щодо оформлення житлових субсидій. У головному управлінні Пенсійного фонду України у Донецькій області розповіли про важливий нюанс.

До ПФУ звернулася сім'я переселенців, яка планує оформляти субсидію, але не знає, з чого почати.

Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube

"Наша родина, яка складається з пенсіонерів і працюючих дорослих, неповнолітніх дітей, переїхала з Донецької області, винаймаємо житло. Хто із членів нашого домогосподарства може звернутися за призначенням житлової субсидії?", - запитують українці.

Фахівці Пенсійного фонду пояснили, що подати заяву на субсидію може одна із зареєстрованих у житловому приміщенні осіб. При цьому, якщо особові рахунки розділені, то повинен звертатися кожен, на кого відкритий рахунок.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Крім того, звернутися за субсидією може:

  • людина, яка не зареєстрована в житловому приміщенні/будинку, але фактично проживає в ньому на підставі договору оренди житла;
  • внутрішній переселенець, який не зареєстрований у житловому приміщенні, але мешкає в ньому без договору оренди.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, є долари - немає субсидії: у Пенсійному фонді нарешті показали важливі ліміти.

Також наш портал інформував, немає грошей на комуналку? Українцям підказали, як вибратися з "боргової ями", ще й отримати субсидію.

Крім того, ми писали, субсидії не буде: у ПФУ назвали категорію українців, яким не призначать допомогу.