Пенсіонери зараз зазнають не найкращих часів — разом із повномасштабною війною прийшло різке підвищення цін на різні продукти та послуги.

Звичайно, ця проблема не стосується тих українців, які одержують максимальну виплату. Вона складає 20 930 гривень. А є окрема категорія пенсіонерів – їм треба продовжувати працювати, щоб утримувати себе та, можливо, родину. Після виходу на заслужений відпочинок вони одержують одразу дві виплати — і зарплату, і соціальну допомогу. Однак, як пояснили у ПФУ, не всі можуть так вчинити. І доведеться вибрати щось одне.

Пенсіонерка, скрін: Youtube
Пенсіонерка, скрін: Youtube

Це стосується пенсіонерів, які отримують виплату за вислугу років. Коли вони набули необхідного стажу для того, щоб нарешті відпочити, соціальну допомогу їм виплачувати не будуть за умови, якщо вони продовжують працювати. Хоча і тут є особливе правило — це рішення буде застосовано лише в тому випадку, якщо літній українець продовжує працювати в тій галузі, яка й надала йому право вийти на пенсію за вислугою років.

Тобто, спортсмени, вчителі, лікарі, льотчики, артисти, шахтарі та інші види професій, пов'язаних названими спеціальностями, тощо.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Якщо українці, які раніше працювали за фахом, перейдуть в іншу галузь, тоді він зможе отримувати дві виплати одразу. В іншому випадку доведеться чекати на звільнення.

Нагадаємо, який розмір допомоги передбачено з тимчасової непрацездатності

Як повідомляв "Знай.uа", які надбавки до пенсії можуть отримати українці: весь список

Знай.ua писав, 3600 та 2200 грн щомісяця: українцям пропонують грошову допомогу для підготовки до зими