В одному із міст України перед настанням зими переглянули тарифи на опалення. Як це позначиться на платіжках споживачів, повідомляє видання "Точка доступу".

Тарифи на опалення переглянули у місті Кропивницький. Зазначається, що члени виконкому міської ради погодили збільшення тарифу підприємства "Теплоенергетик" на теплопостачання. Для населення вартість послуги становитиме 3811,49 гривні/Гкал.

Опалення. Фото: скрін youtube
Опалення. Фото: скрін youtube

Втім, новий тариф ніяк не вплине на суми у платіжках побутових споживачів. Як зазначив глава "Теплоенергетик", різницю між чинним та економічно обґрунтованим тарифом компенсуватиме держава.

"Ми розраховуємо економічно обґрунтований тариф на теплопостачання. Але, згідно з чинним законодавством, вартість теплопостачання зараз змінити не можна. Тому зараз діє тариф, який затвердили ще 2020 року – 50,85 грн", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube
Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube

Варто нагадати, що в Україні діє мораторій на підвищення деяких комунальних тарифів, серед яких є опалення. Однак, якщо постачальник змушений підвищити тариф, то різниця оплачується з бюджету. Втім, цей мораторій не поширюється на електроенергію та водопостачання, тож експерти прогнозують можливий перегляд розцінок уже у 2024 році.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, тарифи підвищили – субсидія не змінилася: українці скаржаться, що їм не перераховують допомогу.

Також наш портал інформував, економія до 50%: як українцям не переплачувати за комуналку в опалювальний сезон.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомив, нормативи, платіж та субсидія: українцям показали, як розрахувати розмір допомоги на комуналку.