В Україні почали зростати цінники на стратегічно важливий овоч – картопля. Подальші прогнози невтішні для покупців, тому хто не встиг запастися - саме час. Про це йдеться у матеріалі проєкту EastFruit

Українські фермери пропонують до продажу картопля за ціною від 7 до 10 гривень за кілограм, що, порівняно з попереднім тижнем, дорожче в середньому на 13%.

Овочі, скріншот: YouTube
Овочі, скріншот: YouTube

Аналітики зазначають, що серед причин подорожчання – підвищений попит на овоч з боку оптових компаній та населення. Також підштовхують цінники нагору складні погодні умови в деяких регіонах, які ускладнюють збирання врожаю.

Зазначається, що наприкінці жовтня 2023 року вартість картоплі в середньому вдвічі перевищує показники минулого року. При цьому великі гравці ринку очікують на подальше зростання цін на овоч.

Популярні новини зараз
Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Ціна на овочі. Фото: Youtube
Ціна на овочі. Фото: Youtube

Втім, не єдиною картоплею. У супермаркетах почали зростати цінники на ще один популярний овоч – цибулю. За даними Мінфіну, середня вартість цибулі зросла з 11,98 до 12,36 гривні за кілограм. Також з 38,84 до 46,10 гривні за кіло подорожчала біла цибуля.

Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, півпенсії за каву: українців приголомшили новими цінами на напій, цукор та вершки.

Також наш портал інформував, скупитися "по дрібниці" та розоритися: супермаркети переписали ціни на популярні соуси та спеції.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, макарони, рис та сосиски влетять українцям у копійчину: скільки коштують популярні продукти.