Українцям розповіли, чи зміняться пенсійні виплати з 1 листопада та чи можна розраховувати на якісь бонуси, чи надбавки. Про це йдеться на порталі "На пенсії".

До кінця 2023 року в Україні не заплановано жодних підвищень пенсійних виплат, зокрема, зміни не передбачаються в листопаді. Проте, деякі громадяни зможуть розраховувати на певні доплати.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Так, українські пенсіонери можуть отримувати так звані вікові надбавки. Людям віком від 70 до 74 додають до пенсії 300 гривень, від 75 до 79 років – 456 гривень, від 80 та старших – 570 гривень.

Також надбавки можуть нараховуватись за особливими обставинами. Розмір такої доплати становить 40% від прожиткового мінімуму, що на даний момент – 837 гривень. Такий бонус до пенсії можуть отримати люди віком від 80 років, які проживають самі і не в змозі забезпечити себе, а також громадяни, які потребують особливого догляду.

Популярні новини зараз
Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Пенсіонер. Фото: скриншот Youtube
Пенсіонер. Фото: скриншот Youtube

Крім того, надбавка може бути призначена, якщо із пенсіонером проживає неповнолітня дитина. Грошовий бонус становитиме 150 гривень до пенсії щомісяця.

Варто зазначити, що найближче підвищення пенсій в Україні відбудеться з 1 січня 2024 року, коли буде підвищено прожитковий мінімум.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ПФУ виплачує, банк повертає: пенсіонеру влаштували тест на виживання без грошей.

Також наш портал інформував, уріжуть виплати замість обіцяного підвищення: українці можуть втратити до 50% пенсії – кому приготуватися.

Крім того, ми писали, немає реєстрації – немає пенсії: українцям підказали, як не втратити заслужених виплат.