Збереження тепла в будинку актуальне зараз у новому опалювальному сезоні, як ніколи раніше, коли шалена росія знову атакуватиме критичну інфраструктуру України.

Іноді, з не зовсім зрозумілих, на перший погляд, причин у будинку чи квартирі буває холодно, незважаючи на опалення.

Опалення
Опалення

Непотрібні втрати тепла є одним із основних факторів збільшення рахунків за електроенергію. Цю проблему слід усунути оперативно.

Щоб заощадити, варто не тільки відключити деякі побутові прилади на ніч, а й вирішити причини, через які споживається більше енергії та йде тепло. Наприклад, якщо в будинку немає необхідної ізоляції, то радіаторам доводиться працювати довше і старанніше, збільшуючи суми в платіжках.

Популярні новини зараз
Шокуюча знахідка посеред льодовика: в Альпах археологи натрапили на щось жахливе ТЦК штрафує роботодавців: вручай повістки або плати штрафи Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні
Показати ще

Радіатор для обігріву. Фото: скриншот Youtube
Радіатор для обігріву. Фото: скриншот Youtube

П'ять основних проблем, які роблять температуру в будинку нижче:

1. Погана теплоізоляція стін. Ця проблема може призвести до 35-40 відсотків втрат тепла у будинках. Зверніться до спеціалістів, щоб забезпечити додаткову ізоляцію у вашій будівлі.

2. Неправильна температура котла. Рекомендується доводити котли до температури близько 60 градусів, тому він працює більш ефективно.

3. Неякісне покриття для підлоги. Вдома втрачають близько 10% тепла через підлогу. Рішенням може стати добре ізольована підлога з підігрівом. Також слід перевірити підпільні вентилятори, чи вони чисті не заблоковані.

4. Невдало розташований термостат. Термостати найкраще розміщувати в основних приміщеннях будинку, в ідеалі у вітальні або на сходовому майданчику. У той самий час ніколи не можна його встановлювати над радіатором чи поруч із дверима, де є протяг.

5. Погана ізоляція вікон. Як тимчасове рішення ви можете використовувати герметик, щоб закласти тріщини. А як додатковий захід ви можете встановити захист від протягів або додати щільні штори. Вирішенням цієї проблеми також подвійне скління.

Опалення. Фото: скрін youtube
Опалення. Фото: скрін youtube

Нагадаємо про лайфгаки на випадок блекауту: як погладити речі, якщо немає світла.

Раніше ми повідомляли, як обігріти житло та залишитися у безпеці: в обленерго дали кілька дієвих порад.